Linia produktów NUTLOVE każdego dnia rozkoch**e w sobie tysiące osób na całym świecie, które delektują się słodkimi smakami wyśmienitych kremów, pysznych pralin, wyjątkowych ciastek, czy aksamitnych sosów. Seria ta swoją ogromną popularność zawdzięcza bardzo wielu zaletom. Zdrowe orzechy i kakao Orzechy stanowią aż 15% składu sosu, dzięki czemu [...]
[...] 19%), kwasów omega-3 pochodzących od zwierząt morskich (redukcja ryzyka o 14%), kwasu foliowego (redukcja ryzyka o 32%), produktów pełnoziarnistych (redukcja ryzyka o 19%), witaminy E i C w diecie (redukcja ryzyka o 20-23%), beta karotenu (redukcja ryzyka o 27%), umiarkowana ilość alkoholu (redukcja ryzyka od 29 do 31 %), owoców (redukcja ryzyka [...]
[...] G NUTS – granola orzechowa na bazie płatków owsianych, migdałów, orzechów nerkowca, ziaren słonecznika, siemienia lnianego, suszonych owoców i produktów pszczelich. Energia, witaminy i zdrowie Te wyśmienite granole to prawdziwy zastrzyk energii, witamin i dawka wielu substancji prozdrowotnych dla naszego organizmu. W mieszankach tych znajdziemy [...]
[...] innych produktów wykazujących działanie prozdrowotne. Dla dodatkowej porcji związków hamujących mikroorganizmy wymieszać można miód z czosnkiem. Aby dostarczyć więcej witaminy C i antyoksydantów pomyśleć można o dodaniu do tego natki pietruszki, czy tymianku. Jeżeli smak takiej mieszanki nie przypada do gustu, rozważyć można zastosowanie [...]
[...] takie jak ryż, trzcina cukrowa i kukurydza. Ich ziarna ułożone są w pionowych rzędach, podobnie jak kłos kukurydzy. Składają się z łuski zawierającej błonnik, żelazo, wapń i witaminy z grupy B, bielma bogatego w skrobię oraz zarodka będącego źródłem fosforu, żelaza, cynku, magnezu i witamin z grupy B oraz E. Od czasu ich pierwotnego udomowienia [...]
[...] trawienie i wchłanianie substancji odżywczych. Dzięki bakteriom jelitowym organizm jest w stanie efektywnie wykorzystywać m.in. białka czy elektrolity, a także wytwarzać witaminy. Ponadto mikrobiota jelitowa uczestniczy w ochronie komórek jelit przed patogenami oraz przed ich przenikaniem do krwiobiegu. Co więcej, potrzebna jest do [...]
[...] otyłości. Te same czynniki, które sprzyjają nadmiernej masie ciała, tj. opieranie diety na wysokoprzetworzonej żywności i alkoholu oraz jadłospisy ubogie w błonnik, oraz witaminy i składniki mineralne, a także brak aktywności fizycznej i sięganie po papierosy, sprzyjają również chorobom nowotworowym obszarów organizmu odpowiedzialnych za [...]
[...] się z niedoborami jednego z tych dwóch pierwiastków prędzej, czy później, rozwiną niedobór również w zakresie zawartości w organizmie drugiego z nich. Dla optymalizacji poziomów tych elektrolitów poza stosowaniem równoległej suplementacji warto rozważyć dodatkową podaż witaminy B6, gdyż wpływa ona na komórkowe mechanizmy przyswajania magnezu.
[...] czyli Chia są zaliczane do superfood, czyli naturalnej i nieprzetworzonej żywności, która jest wyjątkowo bogata w cenne dla zdrowia składniki odżywcze, takie jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty i inne bioaktywne związki. W przypadku tej rośliny mówi się bardzo często o wysokim udziale błonnika oraz zdrowych nienasyconych [...]
O tym, że warzywa i owoce stanowić mogą cenne źródło witamin, flawonoidów, błonnika i składników mineralnych, wiedzą chyba wszyscy. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę z tego, że włączenie konkretnych produktów tego typu do diety może nieść za sobą namacalne korzyści zdrowotne. Tymczasem istnieją dowody na to, że regularne spożywanie owoców, może [...]
Wiemy, iż szanse przeżycia infekcji SARS-2 są znacząco większe przy dużej, regularnej podaży witaminy D (nawet ponad 10000 IU dziennie przez kilka dni, następnie stosuje się dawki podtrzymujące 2000-4000 IU dziennie). Podsumowanie Jak widać, infekcja COVID wiąże się ze spadkiem nasycenia krwi tlenem, wzrostem stanu zapalnego i występowaniem [...]
[...] Przeziębienie to potoczna nazwa na zaburzenie stanu zdrowia wywołane infekcją, uprzykrzające życie najczęściej w okresie od jesieni do wiosny, kiedy to np. ubożeją zapasy witaminy D w organizmie. Z reguły są to infekcje wirusowe, a do grona wirusów odpowiedzialnych za nasze złe samopoczucie zalicza się m.in. rinowirusy (najbardziej [...]
[...] krwionośny. Maliny i jagody słyną natomiast z wysokiego udziału antyoksydantów. Przypisuje się im działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe. Jednak owoce te to również witaminy oraz błonnik, które są niezbędne do odżywienia organizmu i prawidłowej pracy układu trawiennego. Idealny dodatek do wielu potraw FRULOVE to idealny dodatek do wielu [...]
Ludzie bardzo często przywiązują ogromną wagę do swojego wyglądu, w tym szczególnie do kondycji włosów. Z tego powodu, wiele osób odczuwa znaczny niepokój, gdy zaczynają się pierwsze problemy z ich przerzedzaniem, wypadaniem, słabszą kondycją. Problemy ze zdrowiem włosów są jedną z najbardziej uciążliwych przypadłości znacznej liczby kobiet i [...]
[...] z czego większość stanowią glukoza i fruktoza, będące bardzo dobrym źródłem energii. Dodatkowo znajdziemy w nim olejki eteryczne, naturalne barwniki, składniki mineralne i witaminy. Warto zaznaczyć, że miód jest naturalnym antybiotykiem, gdyż zawiera m.in. lizozym, apidycynę czy oksydaze glukozy, która powoduje powstanie nadtlenku wodoru (wody [...]
[...] tłuszczy na wrażliwość insulinową i ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2. Między innymi z tych przyczyn poleca się stosować dietę opartą o produkty niskoprzetworzone, bogate w witaminy, składniki mineralne, czy tłuszcze o działaniu przeciwzapalnym, czyli przeciwnym do tłuszczy trans. Im wcześniej zrezygnuje się ze spożywania utwardzonych olejów, [...]
[...] układu immunologicznego. Ponadto znane są z licznych interakcji z układem nerwowym. Usprawniają trawienie i wchłanianie substancji odżywczych, a także produkują niektóre witaminy. Bakteriami probiotycznymi, o których w dietetyce mówi się najwięcej, są m.in. bakterie z rodzajów Lactobacillus oraz Bifidobacterium. Głównymi źródłami bakterii [...]
[...] niezbędnego np. do prawidłowej pracy mięśni. Pełni również rolę antyoksydacyjną i chroni przed skutkami zdrowotnymi nadmiaru wolnych rodników. Dodatkowo regeneruje poziom witaminy E w organizmie. Efektywność działania Co-Q10 spada z wiekiem, gdyż dochodzi wtedy do uszczuplenia jego zasobów w organizmie. To objawia się zwiększoną podatnością na [...]
[...] w pożywieniu, to jednak jest dość słabo wchłaniane. Suplementacja zatem jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Aby poprawić wchłanianie, można dodatkowo uwzględnić suplementowanie witaminy C, D, witamin z grupy B, z magnezem, kolagenem oraz cynkiem. Jeśli nigdy wcześniej nie stosowałeś MSM, to zanim sięgniesz po dawkę 3 g, zacznij od mniejszej porcji i [...]
[...] Napis "o smaku goudy" zachęca do spróbowania. Patrząc na skład, widzimy, że jest to woda, olej kokosowy, skrobia modyfikowana, sól, aromat i barwnik. Plusem jest zawartość witaminy B12, której często brakuje w diecie wegan i brak substancji konserwujących. Czy wartości odżywcze są takie same jak w klasycznym serze? Otóż nie. Tradycyjny ser to [...]